Kerana Kes PU Abu,bekas isteri pengacara Ally Iskandar Farah Lee Pula Bersuara - Bulletin Saya

Wednesday, 24 April 2019

Kerana Kes PU Abu,bekas isteri pengacara Ally Iskandar Farah Lee Pula Bersuara

0
Kerana Kes PU Abu,ekas isteri pengacara Ally Iskandar Farah Lee Pula Bersuara

Sejak beberapa hari lalu, kisah PU Abu betul-betul mendapat perhatian kalangan masyarakat terutama warganet yang mengikuti perkembangan isu semasa menerusi media sosial. 

Sejak itu bukan sahaja warganet atau netizen yang berkongsi kisah masing-masing, terdapat juga golongan selebriti yang bercakap tentang perkara tersebut dengan meluahkan perasaan dan pendapat di laman akaun media sosial masing-masing.

Terkini, bekas isteri pengacara Ally Iskandar, Farah Lee meluahkan rasa kesal terhadap sesetengah suami yang sanggup mngalkan isterinya untuk berpoligami bersama dengan wanita lain.

Seburuk-buruk mana pasaangan pun…at least hormat orang tua dia
Menerusi entri di Instagram Stories, Farah berharap agar seorang suami itu harus bertanggung jawab terhadap tindakan yang dilakukan terhadap isteri mereka.

“ Memang setiap perceeraian ada kisah disebalik dia, tapi atleast ada adablah. Nak menikah anak orang pandai datang senyum kambing jumpa mak ayah orang tu. Dah tak nak kau whatapp kan aje? Fikir perasaan mak ayah dia?

“ Seburuk-buruk mana pasaangan pun, dah tak ada sakinah, mawaaddah, rahmah dah dalam rumah tangga pun, kalau betul kau ada budi bahasa, atleast hormat orang tua dia. 

Kau tahu berat mana hati mak ayah nak lepaskan anak dia kat orang lain.
Settlekan dulu bahagian kamu, baru cari lain or layan b***** lain…

“ Kalau buruk sangat pasaangan pun, dah tak serasi sangat, settlekan dulu bahagian kamu, baru cari lain or layan b***** lain. Having another option just worsen the situation. Macam good-good sangat je sesenang nak poligami. Poligami bukan penyelesaian masalh rumah tangga and a good husband won’t hurt his wife heart.

“ Sis tak assume the guy tottaly bersalah, I’m not againts poligami either, but his was act really unethical. Sis memang emo sikit bab ni. Different sorry, similar situation, same hurt.

“ Kepada wanita lain yang teraniaya, in fact I know banyak k3s yang lagi teruk, hang in there! Allah uji sebab Allah nak bagi kehidupan yang jauh lebih baik, sebab Allah tak pernah zalim. Believe me,” tulisnya.

Sebelum ini, Farah dan Ally pernah mendirikan rumah tangga tetapi hanya berkekalan selama empat tahun.

Mereka disahkan berceerai pada Ogos 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Maream Esabel.

Sumber : gempak 
Author Image
AboutKakak Nany

seorang blogger sepenuh masa yang memaparkan isu semasa

No comments:

Post a comment